Vanhassa vara parempi - sananen Oldhammerista

Palattuani (enemmän tai vähemmän aktiivisesti) pikku-ukkoharrastuksen pariin, olen väistämättä törmäillyt useampaankin otteeseen fantasianälissäni ns. Oldhammeriin. Näin juuri ja juuri Warhammer Fantasy Battlesin kolmannen version aikana syntyneenä minulla ei luonnollisesti ole niin minkäänlaista nostalgiaa pelin kyseistä versiota kohtaan.

Kuitenkin sekä pelin (niin kuvituksen kuin miniatyyrienkin) estetiikka että terveen järjen käyttöön ja tarinallisuuteen rohkaisevat säännöt yhdistettynä muutamaan mainioon Oldhammer-blogiin (ks. blogin sivupalkki) ovat vähitelleen saaneet aikaan (blogini nimeä mukaillakseni) janon.

Janoa lähden siis lääkitsemään ensisijaisesti rehellisen epärehellisellä kolmannen edition Empire-joukkiolla. Pyrkimykseni on koota 80-luvun estetiikkaa jäljitellen (ovathan alkuperäiset figuurit näin nostalgianälkää kokemattomalle tarpeettoman tyyriitä) ensisijaisesti erittäin kauniista Foundryn War of the Roses -linjastosta sopivilla askeleilla ensin noin tuhannen pisteen joukkio, joskin lopulta olisi kyllä mukava päätyä kolmentuhannen pisteen paikkeille.

Ensiaskel olkoon Armies-kirjassa esitelty minimijoukkio:
  • 20 * Helblitzen
  • 10 * Armbrustschutzen
  • Sankari 
Jokusella lisä-Helblitzenillä ja Forstjaegerilla vahvistettuna...

Tästäpä olisi makoisaa laajentaa näiden valmistuttua esimerkiksi toisen Helblitzen-rykmentin ja ratsuväen suuntaan, jolloin tavoittelemani 1000 pistettä alkaisi olla käsillä. Fantastisuutta soppaan sotkeakseni myös mielessäni kummittelee puolituislittolaisten lisääminen lössiin. Ja onhan armeijalle ja sankarihahmoille kehiteltävä taustatarinatkin (väriteemasta puhumattakaan)! Taustatarinaosuus näyttäytyy tosin varsin haasteellisena - kolmannen edition Warhammer-maailma on varsin erilainen tuntemaani kuudennen ja seitsemännen maailmaan verrattuna, eikä aivan kolmannen edition lopulla uuden ilmeen saanut keisarikunta vastaa pyrkimyksiäni.

 
Sikälihän tämä pelivalintani on jokseenkin tragikoominen, jos otetaan huomioon onneton pelihistoriani ja suomalaisen Oldhammerin pieni skene. Pelihetket tosin eivät lienekään projektini ensisijaisena painopisteenä, vaan pääasiassa tämä aluevaltaus olkoon lääkkeenä rank & file -himooni ja vanhan vasaran kutitukseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäiset örkit

Kuinka siemen iti ja mitä siitä seurasi

Pieni sivuharppaus: Talisman (Revised 4th Edition)