Örkkishamaani

Aiemmin jo esiteltyjen Squiggieni seuraksi ostin samaiselta henkilöltä myös (kaukaa viisaasti) mielestäni erittäin miellyttävän figuurin - tämän postauksen klassikkoshamaanin (tosin en tiedä, onko kyseinen miniatyyri klassikko kenenkään muun kuin minun mielestä!). Ostoksestani näytti tosin puuttuneen mukaan kuulunut miekka. Tämä ei suuri puute onneksi ollut. Sovittelin miekan paikalle ensin Orc Boyz -spruen lisämiekkaa, mutta en oikein pitänyt tuloksesta - miekka näytti liian isolta ja yksinkertaisesti väärältä. Päädyinkin piilottamaan (kaiketi) alkuperäisen miekan kiinnitystä helpottavan tapin örkin kallolla - ovathan shamaanit epäilyttävää ja arvaamatonta porukkaa Gorkkeineen ja Morkkeineen. Lisäksi kallo sopi muutenkin shamaanin hyvin luupitoiseen taakkaan jatkoksi.

Maalaamisesta on sanottava, että shamaanin maalaus tapahtui hurjan lyhyessä ajassa - sisälsihän ukkeli suuria yhtenäisiä pintoja ja lisäksi havaintoni mukaan nämä metalliset ovat asentojensa ja yksityiskohtiensa johdosta kenties helpompaa maalattavaa muovisiin multiposeihin verrattuna. Yritin tosin maalata ukkelin ensin luusauva käsiin liimattuna, mutta tämä vaikeutti maalaamista niin monesta suunnasta, että päädyin sen irrottamaan ja maalaamaan erikseen.

Lopputulos on mielestäni jälleen tuotosteni parhaimmistoa ja myöskin nykyisen taitotasoni kattoa hipovaa - nykyisellä tekniikkatuntemuksellani ja käsien vipatuksella en kovin suuresti tästä kykene parantamaan. En siis missään nimessä sano olevani maalaajana täydellinen! Esimerkiksi metallin (varsinkin kulta ja kupari (omistan vain yhden kullertavan maalin)) maalaamisessa näen helposti parannettavaa. Pitääkin ottaa selvää, että miten sitä voisi maalata paremmin.

Kuvissa on aiempien tapaan taas runsaasta valoistuksesta (kaiketi) johtuvaa kiiltoa. Luonnossa örkki ei aivan näin paljoa kiiltele. Kännykkäkamerakuvaus näyttäisi myös syövän hieman korostuksia, mutta voin niiden myöntää olevan ehkä liian kevyet muutenkin. Lakkaus odottaa tätäkin figua kuten aiempiakin.

Silmät (tai silmän) jätin maalaamatta, sillä se oli niin syvällä naamassa ja hupun varjossa, ettei a) sitä juuri näe b) sinne sudilla helposti pääse.

Siniset nyytit ehkä ovat turhan kirkkaita väriltään - mene ja tiedä. Sauva ainakin näyttää ihan kivalta!

Kallo peittää kivasti "tapin" ja sopii repun alle. Reppu ja kaavun liepeet eivät näytä mielestäni pöllömmiltä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäiset örkit

Maasta se pienikin ponnistaa - hieman goblineita